Zéró lemorzsolódás az ATS.Direct -tel!

  • 2023.06.26.
1024 682 HR Felhő - GDPR konform ATS és vállalati karrierportál

Újabb hasznos funkció a HR Felhőben! Magyarország piacvezető állásportáljával karöltve elkészültünk egy olyan fejlesztéssel, amely nem csak megkönnyíti a HR Felhőt használó vállalatok toborzó kollégáinak munkáját, de egyúttal jelentős mértékben megnöveli a Profession.hu -n feladott álláshirdetésekre beérkező jelentkezők számát.

Úgy tapasztaltuk az elmúlt évek során, hogy az ATS rendszert bevezetni kívánó vállalatok szinte minden esetben attól tartanak, hogy egy professzionális jelöltkezelő szoftver bevezetése esetén a beérkező pályázatok száma csökkeni fog, mert regisztrálni kell és/vagy űrlapot kell kitölteni a jelentkezés beadásához. Valóban kimutathatók voltak korábban bizonyos szintű lemorzsolódások, de ennek mostantól vége. Egyelőre 2 régi ügyfelünk (B+N referencia Zrt. és a BECK AND PARTNERS fejvadász cég) élvezi az alábbi fejlesztésünk előnyeit, de ügyfeleink sorra jelentkeznek, hogy az ő HR Felhőjükbe is integráljuk ezt a funkciót.

 

ATS.Direct

Ezen a munkanéven készült el a fejlesztés, amellyel tulajdonképpen megszűnik a pályázói lemorzsolódás. Mi is ez? A fejlesztés eredményeként a Profession.hu oldalain feladott álláshirdetésre a Profession.hu felületén keresztül – azaz átirányítás nélkül – tudnak jelentkezni a munkavállalók. Egy olyan szintű összekötést valósítottunk meg a rendszereink között, amellyel a Profession.hu -n leadott jelentkezés és ezzel együtt maga a pályázó egyetlen másodperc alatt jelenik meg a HR Felhőben, az alatt a pozíció alatt, amelyet a piacvezető állásportál felületén pályázott meg.

E funkció működésének alapfeltétele, hogy az álláshirdetéseket automatizált módon jelentesse meg a vállalat a Profession oldalain (természetesen erre is alkalmas a HR Felhő), így a Profession rendszere minden esetben „tudni fogja”, hogy melyik pozícióra adja át (ugyancsak automatizált módon) a jelentkezési adatokat a HR Felhő részére. Bár technikailag kézenfekvő és egyszerűnek mondható megoldás húzódik meg a háttérben, a recruiter munka szemszögéből nézve mérföldkőnek tekinthető fejlesztésről beszélhetünk.

 

A funkció bevezetése után kapott ügyfél visszajelzések alapján vannak olyan pozíciók, ahol akár 80% -os pályázói szám növekedést sikerült elérni, de átlagban is 25-60% -os lett a növekedés a Profession.hu -ról érkező jelentkezések számában.

 

Amennyiben Te is szeretnél olyan karrierportált és ATS rendszert bevezetni, amely biztosítja a lemorzsolódás-mentes pályázói élményt, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és kezdjünk el beszélgetni!